مطالعه مراحل رشد و نمو جنینی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

 



مراحل تکامل و رشد و نمو جنینی ماهی شانک زرد باله (Acanthopagrus latus) بر حسب وضعیت دمایی زمان تکثیر مصنوعی ماهیان دریایی در دو میانگین دمایی 20±1 و 23±1 درجه سانتیگراد مورد مطالعه قرار گرفت. میانگین قطر تخم در ابتدای لقاح 739.35±0.0081 میکرون و در زمان تفریخ نهایی 792.36±0.0095 میکرون و به طور کلی میانگین قطر تخم از مرحله تخم لقاح یافته تا زمان تفریخ تخم 763.49±0.0016 میکرون محاسبه شد. میانگین قطر تخم در مرحله مورولا 751.81±0.0064 میکرون، در مرحله نورولا 767.55±0.0074 میکرون، در مرحله ظهور قلب 779.97±0.0084 میکرون و در مرحله افزایش رنگدانه ها 780.84±0.0086 میکرون ثبت شد. طول مدت انکوباسیون تخم و تکامل جنین این ماهی نیز در دمای 20±1 درجه سانتیگراد 31 ساعت و 15 دقیقه و در دمای 23±1 درجه سانتیگراد 26 ساعت و 15 دقیقه ثبت گردید. از مرحله لقاح تخم تا مرحله تفریخ، 20 مرحله، شامل مراحل تکامل جنینی ماهی شانک زرد باله و نیز مرحله رهاسازی پوسته در شرایط انکوباسیون شناسایی گردید. بنظر می رسد درجه حرارت آب یک عامل محیطی موثر بر روند تکامل جنینی درماهی شانک زرد باله است. بطوریکه تفریخ تخم در دمای 20±1 درجه سانتیگراد 5 ساعت دیرتر از دمای 23±1 درجه سانتیگراد صورت می پذیرد، اگر چه در تعداد و مشخصات مراحل رشد و نمو جنینی این گونه بدنبال تغییر دما تفاوتی ایجاد نشد. لذا هر گونه برنامه ریزی در امر مدیریت تکثیر مصنوعی این گونه اقتصادی، مسلما بر ارتقای کمی و کیفی فرآیند تولید آن اثر گذار خواهد بود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

A STUDY ON EMBRYONIC DEVELOPMENT OF YELLOW FIN SEABREAM (ACANTHOPAGRUS LATUS)

نویسندگان [English]

  • M. Bahmani
  • E. Sarvi
  • R. Kazemi
  • F. Sarvi
چکیده [English]

Embryonic and larval development stages of yellow fin seabream (Acanthopagrus latus) were studied in two average temperatures (21 and 24°C) in Marine Fish Research Center in Emam Khomeini Port. Egg diameter in initiation of fertilization was 739.35±0.0081m and during final hatching it was 792.36±0.0095m. The average egg diameter from fertilization until final hatching was 763.49±0.0016m. The average egg diameter was 751.81±0.0064m inmurola stage, 767.55±0.0074m in nurula stage, 779.97±0.0084m in appearance of heart stage and 780.84±0.0086 in the increasing of pigmentation stage. Duration of egg incubation and embryo development of yellow fin seabream (Acanthopagrus latus) was 31 hours and 15 minutes at 20±1oC and 26 hours and 15 minutes at 23±1oC. In this study, 20 stages of embryo development of yellow fin seabream were identified through incubation period from fertilization to final hatching.
It seems that water temperature can be an effective environmental factor in the fish embryo development, so that hatching at 20
±1oC occurred in 5 hours later than when at 20±1oC. Temperature change had no effect on the number of larvae and characteristics of embryo development. The information gathered through this study is useful when planning for artificial reproduction of this commercial species and can improve the propagation process.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Acanthopagrus latus
  • EMBRYONIC DEVELOPMENT
  • Persian Gulf
  • Iran