بررسی اثر ضد باکتریایی کیتوزان حاوی اکسید نقره و بنتونیت اصلاح شده با سورفکتانت کاتیونی در مقابل یرسینیا راکری (Yersinia ruckeri) جدا شده از ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

در این مطالعه تغییرات در میزان شاخص های بیوشیمیایی و ایمنی ماهی اسکار، Astronotus ocellatus تحت تأثیر عصاره ی سیر مورد مطالعه قرار گرفته است. تعداد 300 قطعه ماهی اسکار با وزن اولیه ی 36/0 ± 37/8 گرم در چهار تیمار توزیع شد. چهار جیره ی خوراکی با مقادیر متفاوت عصاره سیر (کنترل، 5/0 %، 5/1 % و 5/2 % عصاره سیر) آماده شد. ماهیان به مدت 8 هفته تغذیه شدند، سپس نمونه برداری انجام شد و پارامترهای بیوشیمیایی مانند پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین، تری گلیسرید، کلسترول، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) و پارامترهای ایمنی مانند C3، C4 و فعالیت لیزوزیم بر اساس روش های استاندارد اندازه گیری گردید. پروتئین کل و آلبومین در ماهیان تغذیه شده با 5/1% عصاره ی سیر افزایش پیدا کرد اما گلوبولین تفاوت معنی داری را در بین تیمارهای مختلف نشان نداد. تری گلیسرید، کلسترول، ALP و AST در همه ی تیمارهای تغذیه شده با عصاره ی سیر کاهش نشان داد. پارامترهای ایمنی شامل C3 و C4 در ماهیان تیمار 5/1 % بهبود یافت و فعالیت لیزوزیم در همه ی تیمارهای تغذیه شده با عصاره افزایش یافت. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره ی سیر اثرات مثبتی بر شاخص های بیوشیمیایی و ایمنی در ماهی اسکار دارد و بهترین میزان مشاهده شده در تیمار 5/1 % عصاره ی سیر بود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The effect of garlic extract (Allium sativum) on immune system and blood biochemical composition in the Oscar fish, Astronotus ocellatus

نویسندگان [English]

  • Z. Shokuh Saljoughi
  • O. Farhadian
  • N. Ramezanian
  • M. Mehraban
چکیده [English]

In this study, changes on biochemical and immune parameters of Oscar fish, Astronotus ocellatus under the influence of garlic extract has been studied. A total of 300 Oscar (initial weight 8/37 ± 0/36 g) were distributed in four treatments and each treatment was diet with garlic extract supplement, (0.0%, 0.5%, 1.5% and 2.5%). Period test was 8 weeks. The samples were taken and biochemical parameters such as total protein, albumin, globulin, triglycerides, cholesterol, aspartate aminotransferase (AST), alanine aminotransferase (ALT) and alkaline phosphatase (ALP) and immune parameters such as C3, C4 and lysozyme activity were measured by standard methods. Total protein and albumin increased in fish fed with the extracts of garlic 1.5%, but no significant difference was observed in globulin in four treatments. Triglycerides, cholesterol, ALP and AST in all treatments fed garlic extract were decreased. Safety parameters include C3 and C4 treated in samples with the extracts of garlic 1.5% and lysozyme activity increased in all treatments. The results of this study showed that garlic extract has positive effects on biochemical and immune indicators in Oscar fish and the best observed was in the treatment with 1.5%  garlic extract.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Garlic extract
  • Oscar fish
  • Biochemical composition
  • Immune parameters