تأثیر مصرف خوراکی عصاره آبی-الکلی برگ زیتون در عملکرد رشد و برخی از فراسنجه های خونی و ایمنی در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

در این تحقیق اثرات غلظت های متفاوت عصاره آبی-الکلی برگ زیتون بر عملکرد رشد و برخی از فراسنجه های خونی و ایمنی در بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) ارزیابی شد. 135 عدد بچه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 4/3 ± 15 گرم با دو جیره حاوی 1 و 5 گرم در کیلوگرم عصاره آبی– الکلی برگ زیتون با 3 تکرار (طرح تصادفی)  در 9 آکواریم 20 لیتری مجهز به هواده با تراکم 15 عدد در هر آکواریوم، به مدت 8 هفته تغذیه شدند. بعد از 8 هفته، ابتدا شاخص های رشد محاسبه و سپس خون گیری انجام شد و برخی شاخصهای خونی و ایمنی ماهی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اختلاف معنادار در وزن نهائی، طول نهائی، درصد افزایش وزن بدن، شاخص رشد ویژه در ماهیان گروه تیمار نسبت شاهد مشاهده وجود نداشت (05/0p>). در هر دو تیمار تغذیه شده با عصاره برگ زیتون افزایش معنادار در تعداد گلبول های سفید و لنفوسیت و کاهش معنادار در ضریب تبدیل غذایی مشاهده شد (05/0>p). بیش ترین میزان لیزوزیم و IgM در تیمار تغذیه شده در جیره حاوی 5 گرم در کیلوگرم عصاره برگ زیتون مشاهد شد (05/0>p). براساس نتایج مذکور، عصاره برگ زیتون تولید شده در استان گیلان در هر دو میزان 1 و 5 گرم در کیلوگرم منجر به کاهش ضریب تبدیل غذایی و بهبود برخی از شاخص های خونی و ایمنی در بچه ماهیان کپور پرورشی شد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of diets containing aqueous-alcoholic extract of olive leaf (Olea eurcpaea L.) on growth performance and some blood and immune parameters in common carp (Cyprinus carpio) fingerlings

نویسندگان [English]

  • A. Karimi pashaki
  • M. Ghasemi
  • S.J. Zorrieh Zahra
  • M. Shrif Rohani
  • S.M. Hosseini
چکیده [English]

This study evaluated the effects of different concentrations of olive leaf aqueous-alcoholic extract on growth performance and some blood and immune parameters in common carp (Cyprinus carpio) fingerlings. A total of 135 Common carp fingerlings with an average weight of 15 ± 3.4 g were fed with two diets containing 1 and 5 g/kg of aqueous-alcoholic extract of olive leaf randomly allotted to triplicate groups with 15 fish in each group for 8 weeks. After 8 weeks, growth parameters and some hematological and immunological parameters were assessed. The results showed that there was no significant difference in final weight, final length, weight rate, specific growth rate in two treatment groups (p>0.05). In both treated with olive leaf extract, there was a significant increase in the number of white blood cells and lymphocytes and a significant decrease in food conversion rate (p<0.05). The highest amount of lysozyme and IgM was observed in the diet fed with 5 g/kg olive leaf extract (p<0.05). According to the results, olive leaf extract in Gilan  province, Iran,  at both levels of 1 and 5 g/kg resulted in reduction of  food conversion ratio and improvement of some blood and immune parameters in common carp fingerlings.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Growth performance
  • Blood and Immune parameters
  • Olive leaf extract
  • common carp (Cyprinus carpio)