بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین جیره غذایی بر میزان رشد، ترکیب شیمیایی بدن و قابلیت هضم مواد مغذی در بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)

نویسندگان

چکیده

 به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین جیره (35، 40، 45، 50 و 55 درصد) بر میزان رشد، ترکیب بدن و قابلیت هضم بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی طراحی و اجرا گردید. تعداد 225 قطعه بچه ماهی با میانگین وزن 45/0 ± 85/4 گرم در 15 وان فایبرگلاس 250 لیتری (15 قطعه در هر وان) با 3 تکرار در هر تیمار به مدت 63 روز تغذیه شدند. میانگین دمای آب در طول دوره پرورش 5/1± 7/14 درجه سانتی‏گراد و اکسیژن محلول 68/0 ± 6/7 میلی‌گرم در لیتر بود. وزن نهایی، نرخ رشد ویژه، نسبت بازده پروتئین و ضریب چاقی ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی 40 درصد پروتئین، به‌طور معنی‏داری [V1] از ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی 35 و 55 درصد پروتئین بالاتر بود (05/0P<). با افزایش پروتئین در جیره غذایی ماهیان به میزان بیش از 45 درصد، ضریب تبدیل غذایی به طور معنی‏داری [V2] افزایش یافت. نتایج بیانگر تأثیر معنی‏دار سطوح مختلف پروتئین جیره بر مقادیر پروتئین، چربی و رطوبت لاشه بود. میزان پروتئین لاشه با افزایش پروتئین جیره تا سطح 45 درصد افزایش و در سطوح بالاتر کاهش یافت. میزان خاکستر لاشه نیز در تیمار تغذیه شده با جیره حاوی 45 درصد پروتئین نسبت به سایر تیمارها به‏طور معنی‏داری بیشتر بود (05/0P<). تفاوت معنی‏دار[V3]  در مقادیر متوسط قابلیت هضم ظاهری پروتئین و انرژی خام لاشه بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد، به‏ جز ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 35 درصد پروتئین که به طور معنی‏داری پایین‏تر از سایر تیمارها بود (05/0P<). نتایج نشان داد، کاهش درصد پروتئین جیره  به دلیل کاهش میزان پودر ماهی موجب کاهش قابلیت هضم پروتئین و انرژی شد. بنابراین، میزان بالاتر از 40 درصد و پایین‏تر از 45 درصد پروتئین در جیره بچه ماهی آزاد پرورشی به منظور دست‏یابی به حداکثر رشد و صرفه اقتصادی توصیه می‌شود.
 



 [V1]در کل متن از واژه "معنی­دار" استفاده کنید.




 [V2]در کل متن از واژه "معنی­دار" استفاده کنید.




 [V3]در کل متن از واژه "معنی­دار" استفاده کنید.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of different dietary protein levels on growth, carcass biochemical composition and apparent digestibility coefficient in juvenile Caspian trout (Salmo trutta caspius)

نویسندگان [English]

  • M. Mohseni
  • M. Pourkazemi
  • M. Karaminasab
  • M.E. Rastravan
چکیده [English]

The effects of dietary protein levels were investigated on growth, carcass biochemical composition and apparent digestibility coefficient in Caspian trout, Salmo trutta caspius. The present study was carried out in a completely randomized design with five experimental diets containing five different dietary levels of protein: 35, 40, 45, 50 and 55%, and 15 fish per replication of each with an initial weight of 4.85 ± 0.45 g for 105 days.[V1]  Average oxygen concentration and water temperature were 7.6 ± 0.68 mg L-1 and 17.7 ± 1.5 °C, respectively, throughout the experimental period. Significantly higher final body weight, weight gain, specific growth rate, protein efficiency ratio and condition factor were observed in the fish fed diet with 40 and 45% protein compared to those fed on the 35 and 55 % protein diets. Feed efficiency ratio in treatments fed 35 and 55 % protein were significantly higher than those of fish fed 40 and 45% dietary protein levels (P≤ 0.05). [V2] Crude protein content increased with the increasing dietary protein levels, whereas crude lipid and moisture composition decreased with the increasing dietary protein levels. Therefore, it can be cocluded that increased levels of protein in the diets for juvenile Caspian trout (Salmo trutta caspius) up to 40 and 45% improved growth performance, feed utilization parameter and economic aspect



 [V1]دو جمله بشود.




 [V2]بازنویسی شود

کلیدواژه‌ها [English]

  • Caspian trout (Salmo trutta caspius)
  • Dietary protein level
  • Carcass biochemical composition
  • Apparent digestibility coefficient
  • Optimal Growth