اثر عصاره و فوکوئیدان جلبک سارگاسوم (Sargassum sp.) بر شاخص‌‌های رشد، ایمنی و آنتی اکسیدانی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

تقویت‌‌کننده‌‌های سیستم ایمنی و رشد با منشا جلبکی جایگزین مناسبی برای آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها و مواد شیمیایی در آبزی پروری هستند. در این تحقیق اثر عصاره و فوکویدان استخراج شده از جلبک سارگاسوم بر رشد و ایمنی 315 قطعه تیلاپیای نیل با میانگین وزن 5± 25 گرم به مدت 60 روز در 7 گروه و 3 تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل فوکویدان و عصاره در سطوح 5/0%، 1%، 2% و گروه فاقد  فوکویدان و عصاره جلبکی به عنوان شاهد بودند. برای بررسی فراسنجه‌‌های رشد و ایمنی، نمونه‌‌برداری طی روزهای سی‌‌ام و شصت‌‌ام انجام شد. نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان داد،  فوکوئیدان و عصاره حاصل از جلبک سارگاسوم طی شصت روز غذادهی تاثیر معناداری بر میزان وزن بدست آمده، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی نداشت (05/0≤P). میزان لیزوزیم نیز در هر دو نمونه‌‌برداری بین گروه‌‌های مختلف تفاوت معناداری نداشت (05/0≤P). همچنین در میزان پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین، کلسترول و تری‌‌گلیسیرید سرم، آلکالین فسفاتاز، آلانین‌‌آمینو‌‌ترانسفراز و آسپارات‌‌آمینوترانسفراز طی 2 دوره نمونه‌‌برداری بین گروه‌‌های مختلف تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0≤P). نتایج فراسنجه‌‌های پاداکسندگی از قبیل آنزیم‌‌های سوپراکسید دیسموتاز، پر‌‌اکسیداز و کاتالاز تفاوت معناداری را در گروه‌‌های مختلف آزمایش طی روزهای سی‌‌ام و شصت‌‌ام نمونه‌‌برداری نشان ندادند (05/0≤P). بنابراین، با توجه به نتایج این مطالعه و عدم تاثیرگذاری عصاره و اسانس فوکویدان بر رشد و شاخص های ایمنی تیلاپیای نیل، پیشنهاد می‌‌شود محدوده وسیع‌‌تری از غلظت عصاره و فوکوئیدان در مطالعات آینده در این گونه بررسی شود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of Extract and Fucoidan of Sargassum sp. on Growth, biochemical, Immunity and antioxidant Parameters of Nile Tilapia (Oreochromis niloticus)

نویسندگان [English]

  • M. Khanzadeh
  • A. Vazirzadeh
  • A. Farhadi
چکیده [English]

Algae and seaweeds and their metabolites have been considered as promising alternatives in improvement of fish immune system and growth. The effects of extract and fucoidan extracted from Sargassum sp. was investigated in Nile tilapia with an average weight of 25 ± 5 for 60 days. The experimental groups included 0.5%, 1% and 2% of extract, and 0.5%, 1% and 2% of fucoidan. A group fed with basal diet was considered as control. In order to investigate the growth and immunity parameters, sampling was carried out on days 30th and 60th of the experiment. The results of this study showed that fucoidan and extract from Sargassum had no significant effects on gained weight, specific growth rate and feed conversion ratio after 60 days feeding (P>0.05). The amount of lysozyme as an important immunity parameter also did not significantly differ between the sampling times among the treatments (P>0.05). Also, there was no significant difference in serum total protein, albumin, globulin, cholesterol, triglyceride, alkaline phosphatase, alanine aminotransferase and aspartate aminotransferase levels among the groups after 30 and 60 days of experiment (P>0.05). Besides, the results of antioxidant parameters including superoxide dismutase, peroxidase and catalase enzymes did not show significant differences among the experimental groups at days 30 and 60 (P>0.05). Although inclusion of Sargassum did not have negative effect on growth rate of tilapia, it did not improve immunity of tilapia. Therefore, it is recommended to examine a wider range of concentrations of extract and fucoidan in future studies.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Sargassum sp
  • Extracts
  • Fucoidan
  • Growth parameters
  • Immune response
  • Nile tilapia