عملکرد رشد و ترکیب اسید‌‌های چرب در میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei) تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره جلبک دونالیلا (Dunaliella salina)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

این مطالعه به بررسی عملکرد رشد و ترکیب اسیدهای چرب میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) تغذیه شده با سطوح مختلف عصاره جلبک دونالیلا (Dunaliella salina) پرداخته است. پست لارو میگوها با متوسط وزن 01/0±86/0 گرم با 3 نوع رژیم غذایی حاوی 5/0، 1و 5/1 گرم عصاره جلبک دونالیلا بر کیلوگرم غذا و رژیم غذایی شاهد (فاقد عصاره) به ‌‌مدت 60 روز تغذیه شدند (مجموعاً 4 تیمار و هر تیمار 3 تکرار). بهترین درصد وزن بدست آمده (35/21 ±38/141 درصد)، ضریب رشد ویژه (55/0 ±69/1 درصد) و میزان کارایی پروتئین (42/0 ±79/2 درصد) در میگوهای تغذیه شده با 1 گرم عصاره جلبک دونالیلا بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. در رژیم‌‌های حاوی 5/0 و 1 گرم عصاره جلبک دونالیلا بر کیلوگرم غذا میزان اسیدهای چرب چند زنجیره غیر اشباع به ‌‌صورت معنی‌‌داری افزایش یافت (05/0>p ). میزان آراشیدونیک اسید (6- n4: 20)، لینولئیک اسید (6- n2: 18) و دیکوزا هگزانوئیک اسید (3- n6: 22) در میگوهای دریافت‌کننده 5/0 و 1 گرم عصاره جلبک دونالیلا بر کیلوگرم غذا به‌‌ طور معنی‌‌دار بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>p ). از اینرو، استفاده از عصاره جلبک دونالیلا در سطح 1 گرم بر کیلوگرم غذا برای بهبود عملکرد رشد و ترکیب اسیدهای چرب بدن در میگوی پاسفید غربی پیشنهاد می‌‌گردد.
 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Growth performance and fatty acid composition in shrimp, Litopenaeus vannamei fed with different concentrations of Dunaliella salina extract

نویسندگان [English]

  • P. Akbary
  • M. Ali
  • A. Gholamhosseini
  • Z. Aminikhoei
چکیده [English]

This study investigated the growth performance and fatty acid composition of Western whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei) fed with different levels of Dunaliella salina extract (DE) PL with an average weight of 0.86 ± 0.01g were fed with 3 types of diets containing 0.5, 1.5 and 1.5 g DE /kg diet and control diet (without DE) for 60 days. (A total of 4 treatments and 3 repetitions per treatment). The best weight gain (141.38 ± 21.35%), specific growth ratio (1.69 ± 0.55%) and protein efficiency ratio (2.79± 0.42%) were observed in shrimp fed with 1 g/kg of DE diet. In diets containing 0.5 and 1 g DE/kg feed, poly unsaturated fatty acid (PUFA) value significantly increased (p < /em><0.05). Arachidonic acid (C20:4n-6), linoleic acid (C20:2n-6) and Docosahexaenoic acid (C22:5n-3) levels of shrimp receiving at 0.5 and 1 g DE/kg feed level were significantly higher than those fed with control diet(p < /em><0.05). In conclusion, the incorporation of extract from D.salina 1 g/kg doses improves function of growth and fatty acid composition of body in L. vannamei shrimp.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Growth performance
  • Dunaliella salina
  • Fatty acid composition
  • Litopeneaus vannamei