مشارکت منابع غذایی اولیه در تغذیه Parasesarma persicum Naderloo and Schubart, 2010 در بوم‌سازگان مانگرو در ذخیره ‌گاه زیست کره حرا با استفاده از ایزوتوپ‌‌های پایدار

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

هدف از پژوهش حاضر تعیین ترکیب ایزوتوپی منابع غذایی اولیه در بوم‌‌سازگان حرای بندر خمیر و برآورد میزان مشارکت این منابع در تغذیه‌‌ خرچنگ گونه‌‌ Parasesarma persicum  بود. در این بوم‌‌سازگان پنج منبع غذایی اولیه شامل برگ‌های سبز و زرد درخت حرا (Avicennia marina)، میکروفیتوبنتوزها، ذرات آلی معلق و ذرات آلی رسوب جمع‌آوری و مورد سنجش ایزوتوپی قرار گرفتند. به منظور سنجش ترکیب ایزوتوپی خرچنگ‌ها از بافت عضله سفید آنها نمونه‌برداری گردید. کمترین میانگین نسبت ایزوتوپی کربن (δ13C) در  برگ‌های حرا مشاهده شد که به‌ترتیب 31/28- و 05/28- واحد در هزار برای برگ‌های سبز و  زرد بود. میانگین نسبت ایزوتوپی نیتروژن (δ15N) برگ‌های سبز و زرد حرا  نیز به‌ترتیب 79/3 و 08/5 واحد در هزار به‌دست آمد. میانگین و انحراف معیار نسبت ایزوتوپی کربن و نیتروژن گونه خرچنگ به ترتیب 1/1±48/19- واحد در هزار و 31/1±18/4 واحد در هزار به‌دست آمد. نتایج مدل ایزوتوپی نشان داد که برگ زرد گیاه حرا با 1/28% و ذرات آلی رسوب با 3/13% به ترتیب بیشترین و کمترین مشارکت را در تامین غذای این گونه بر عهده دارند. نتایج این پژوهش بر اهمیت تولیدات اولیه گیاه حرا در حمایت از شبکه غذایی نواحی ساحلی تاکید می‌کند. این نتایج همچنین بر نقش سازنده این گروه از خرچنگ‌ها در سلامت بوم‌سازگان حرا تاکید دارد.
 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The contribution of different food sources to the diet of Parasesarma persicum Naderloo and Schubart 2010 in the mangrove ecosystem of Hara Biosphere Reserve; a stable isotope approach

نویسندگان [English]

  • M. Mashhadi Farahani
  • M. Ghodrati Shojaei
  • M. Weigt
چکیده [English]

The current study aimed to determine the isotopic composition of different food sources and their contribution to the diet of Parasesarma persicum inhibiting a mangrove ecosystem in the Persian Gulf. The potential food sources, i.e., Avicennia marina green and yellow leaves, Particulate Organic Matter (POM), Microphytobenthos (MPB), and Sediment Organic Matter (SOM) were collected for stable isotope analysis. The most 13C-depleted values were observed for mangroves with mean δ13C values of -28.31‰ and -28.05‰ for green and yellow leaves, respectively. The mean δ15N values of mangrove leaves were 3.79‰ and 5.08‰ for green and yellow leaves, respectively. The crab P. persicum had an average value of carbon and nitrogen isotopes of -19.48‰, and 4.18, respectively. The results showed that the A. marina yellow leaves (28.1%) and SOM (13.3%) had the highest and lowest contribution to the diet of P. persicum in the mangrove ecosystem, respectively. The results emphasize the role of mangroves in supporting estuarine food webs. This also further confirms the ecological role of sesarmid crabs as ecosystem engineers in mangrove ecosystems.
 

کلیدواژه‌ها [English]

  • Mangrove
  • Food web
  • Carbon stable isotopes
  • Nitrogen stable isotope
  • Persian Gulf