عملکرد رشد و ترکیبات تقریبی بدن میگوی رودخانه‌ای شرق Macrobrachium nipponense (de Haan, 1849) تغذیه شده با سطوح مختلف آستازانتین

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر سطوح متفاوت رنگدانه آستازانتین بر روی شاخص‌های رشد، کارایی غذا و ترکیبات بیوشیمیایی بدن میگوی رودخانه‌ای شرق انجام گرفت. در این مطالعه 225 قطعه میگو با وزن متوسط 05/0±40/1 گرم با 5 تیمار غذایی حاوی سطوح مختلف آستازانتین صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 میلی گرم آستازانتین در کیلوگرم جیره به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج به‌دست آمده در انتهای دوره نشان داد که جیره‌های حاوی آستازانتین تفاوت معنی­دار آماری را با تیمار شاهد از خود نشان دادند (05/0>p) درحالی‌که شاخص هپاتوسوماتیک، تحت تأثیر تیمارهای مختلف آستازانتین قرار نگرفت (05/0<p). بیشترین افزایش وزن، میزان بازماندگی و کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 150 میلی گرم آستازانتین در کیلوگرم جیره مشاهده شد. رطوبت، پروتئین و چربی لاشه دارای تفاوت معنی­داری با تیمار شاهد بودند (05/0>p) ولی خاکستر تیمارهای آزمایشی، اختلاف معنی­داری با تیمار شاهد نداشت (05/0<p). یافته‌های حاصل از این مطالعه نشان داد که افزایش سطوح آستازانتین جیره غذایی موجب بهبود شاخص‌های رشد و تغذیه‌ای میگوی رودخانه‌ای شرق شد و افزودن میزان 150 میلی گرم در کیلوگرم آستازانتین به جیره غذایی با هدف بهبود عملکرد رشد، کارایی غذا و کیفیت لاشه این میگو پیشنهاد گردید.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Growth performance and body composition of the Oriental River Prawn, Macrobrachium nipponense (de Haan, 1849), fed different dietary levels of astaxanthin

نویسندگان [English]

  • M. Ettefaghdoost
  • H. Alaf Noveirian
  • M.M. Sajjadi
  • B. Falahatkar
چکیده [English]

The present study was conducted to investigate the effect of different levels of astaxanthin pigment on growth indices, feed efficiency and biochemical composition of Oriental river prawn. In this study, 225 prawns with mean weight of 1.40±0.05 g were fed by 5 dietary treatments containing different levels of astaxanthin zero (control), 50, 100, 150 and 200 mg astaxanthin per kg diet for 8 weeks. Results at the end of the experiment showed that the diets containing astaxanthin showed a significant difference with the control treatment (p<0.05). However, hepatosomatic index was not affected by different astaxanthin treatments (p>0.05). The highest weight gain, survival rate and lowest feed conversion ratio were observed in 150 mg astaxanthin per kg diet. Carcass moisture, protein and lipid were significantly different from control treatment (p<0.05) but the ash of experimental treatments had no significant difference with control treatment (p>0.05). The results of this study showed that increased levels of dietary astaxanthin improved the growth and nutritional indices of the Oriental river prawn and adding 150 mg per kg astaxanthin to the diet was suggested to improve the growth performance, feed efficiency and carcass quality of this prawn.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Astaxanthin
  • Carcass composition
  • Feed efficiency
  • Growth
  • Oriental river prawn