ارزیابی برون‌‌تنی فعالیت ضد میکربی ترکیب بنزآلکانیوم کلراید و گلوتارآلدهید (REMOVE) بر آبهای با شوری متفاوت

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

پایداری ضدعفونی‌‌کننده‌‌ها در آب یکی از ویژگی‌‌های مطلوب این ترکیبات محسوب می‌‌شود. شرایط فیزیکوشیمیایی آب مانند سختی، pH، شوری و ... می‌‌تواند بر عملکرد ضدعفونی‌‌کننده‌‌ها تأثیر بگذارد. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثر شوری‌‌های  مختلف آب بر خاصیت ضدمیکربی ضدعفونی کننده تجاری REMOVE (ترکیب بنزآلکانیوم کلراید و گلوتارآلدهید) علیه برخی میکروارگانیسم‌‌های بیماری‌‌زای حقیقی و فرصت‌‌طلب آبزیان طراحی و اجرا گردید. ابتدا چهار باکتری استرپتوکوکوساینیایی، آئروموناس سالمونیسیدا، ویبریوهاروئی و استرپتوکوکوس آگالاکتیه و سه قارچ آسپرجیلوس نایجر، فوزاریوم اوکسیسپوروم و جنس ساپرولگنیا انتخاب و در شرایط مناسب دمایی در محیط مناسب کشت داده شدند. سپس رقت‌‌های 106Í3-1 از هر میکروارگانیسم تهیه شد و عملکرد ضدعفونی کننده  REMOVE(در دو غلظت ppm 20 و 10) در غلظت‌‌های مختلف شوری (ppt 40، 20، 0) در دو بازه زمانی min 40 و 20 بر ماندگاری میکروارگانیسم‌‌های مورد مطالعه به دو روش انتشار دیسک و در محیط مایع در شرایط آزمایشگاهی ارزیابی گردید. بین دو غلظت ppm 20 و 10 ضدعفونی‌‌کننده در شوری‌‌های مختلف، اختلاف آماری معنی‌‌داری بر شمارش میکروارگانیسم‌‌های مورد مطالعه مشاهده نگردید (05/0<p). لیکن افزایش میزان شوری به ppt 40 و 20، تأثیر معنی‌‌داری بر ماندگاری جمعیت میکروارگانیسم‌‌ها در مقایسه با شوری ppt 0 داشت (05/0>p). در غلظت ppt 40، بیشترین مقدار CFU/ml مربوط به باکتری و. هاروئی بود. گرچه در شرایط شوری نیز ضدعفونی‌‌کننده قادر به کاهش جمعیت میکروارگانیسم‌‌ها می‌‌باشد، لیکن در مقایسه با غلظت ppt 0 این کاهش چندان مؤثر نخواهد بود. بنابراین، بر اساس نتایج مطالعه حاضر، احتمالاً می‌‌توان از این ضدعفونی‌‌کننده برای کم کردن جمعیت باکتری‌‌ها در شرایط شوری آب استفاده کرد، لیکن این کم کردن در عمل به تنهایی نتیجه بخش نخواهد بود و در کنار آن نیاز به استفاده از برنامه‌‌های کنترلی دیگری نیز می‌‌باشد.
 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

In vitro evaluation of antimicrobial activity of Benzalkonium chloride and Glutaraldehyde combination (REMOVE) on waters with different salinities

نویسندگان [English]

  • D. Nikaein
  • A. Erfanmanesh
  • R. Mardanpour
چکیده [English]

The stability of disinfectants in water is one of the desirable features of these compounds. The physicochemical conditions of water, such as hardness, pH, salinity, and etc., can affect the performance of disinfectants. The present study was designed to evaluate the effect of different water salinities on the antimicrobial properties of commercial REMOVE disinfectant (combination of benzalkenium chloride and glutaraldehyde) against some true and opportunistic pathogenic microorganisms of fish. First, four bacterial strains including Streptococcus iniae, Aeromonas Salmonisida, Vibrio Harveyi, and Streptococcus agalactiae, and three fungi including Aspergillus niger, Fusarium oxysporum, and Saprolgenia spp. were selected and cultured on appropriate condition. Then, 1-3106 dilutions of each microorganism were prepared and REMOVE activity was evaluated (in two concentrations of 20 ppm and 10 ppm) in different salinity concentrations (0, 20, 40 ppt) in two time periods of 20 and 40 min. The viability of the studied microorganisms was assessed by disc diffusion and in a liquid medium under laboratory conditions. There was no significant differences in viability of studied microorganisms between the two concentrations of 10 and 20 ppm in different salinities (p>0.05). However, increasing the salinity to 20 and 40 ppt had a significant effect on the viability of the microorganisms in comparison with 0 ppt salinity (p<0.05). At 40 ppt concentrations, the highest amount of CFU/ml was observed in V. harveyi. Although disinfectant is able to reduce the population of microorganisms in different salinities, however this reduction is not very effective compared to 0 ppt concentration. Therefore, based on the results of the present study, it is possible that this disinfectant can be used to reduce the population of microbes in salty waters, but this reduction in practice alone will not be effective enough and requires the use of other controlling programs besides.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Antimicrobial activity
  • Salinity
  • Remove disinfectant
  • Benzalkonium chloride
  • Glutaraldehyde