بررسی اثر سطوح مختلف شوری با نمک دریاچه ارومیه بر رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و برخی فراسنجههای سرمی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum)

نویسندگان

چکیده

در این تحقیق اثر سطوح مختلف شوری با نمک دریاچه ارومیه بر رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه و برخی فراسنجه‌های سرمی ماهی سفید دریای خزرRutilus kutum) )مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور تعداد240 قطعه بچه ماهی سفید با متوسط وزنی 01/0±05/1 گرم به طور کاملاً تصادفی به 12 آکواریوم به تعداد 20 عدد در هر تانک معرفی گردیدند و به مدت 8 هفته تحت تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند. برای این مطالعه چهار تیمار در نظر گرفته شد که شامل گروه شاهد (آب شیرین)، تیمار1 (شوری 5‌‌ گرم در هزار)،  تیمار2 (10 ‌‌گرم در هزار) و تیمار3 (15 ‌‌گرم در هزار) بود. نتایج نشان داد که بیشترین افزایش وزن در تیمار1 مشاهده شد (05/0p <). همچنین شاخص وضعیت در گروه شاهد و تیمار 1 دارای تفاوت معنی‌‌داری با سایر تیمار‌‌ها بودند (05/0p <) اما، بازماندگی در تیمار‌‌های مختف تفاوت معنی‌‌داری نشان نداد (05/0p>). تفاوت معنی‌‌داری در میزان کلسترول خون بین تیمار‌‌های آزمایشی مشاهده نگردید، اما در پارامتر‌‌های هماتوکریت و گلوکز تفاوت معنی‌‌داری مشاهده شد و بالاترین میزان در تیمار 3 به‌دست آمد (05/0p < ). همچنین آنالیز ترکیبات بدن نشان داد که تیمارهای آزمایشی اثر معنی‌‌داری بر سطح پروتئین و چربی دارد. بیشترین میزان پروتئین و چربی در گروه شاهد به‌دست آمد که با تیمار 1 اختلاف معنی‌‌داری نداشت اما سطح رطوبت و خاکستر تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0<p). به طور کلی، می‌‌توان بیان نمود که بچه ماهیان سفید دریای خزر در محدوده وزنی 4-1 گرم دارای قابلیت رشد مناسب در شوری 10-5 میلی‌‌گرم بر لیتر می‌باشند.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of different levels of salinity with salt of Urmia Lake on growth, survival, carcass composition and some serum parameters of Caspian kutum (Rutilus kutum)

نویسندگان [English]

  • Seyed Rohollah Javadian
  • Hossein Kanani
چکیده [English]

In this study, the effect of different salinity levels with salt of Lake Urmia was investigated on growth performance, body composition and some serum biochemical parameters of juveniles Caspian Kutum (Rutilus kutum). Fish with initial average weight of 1.05 ± 0.05g (±SD) were fed for 8 weeks in rearing tank. Juveniles Caspian Kutum were divided into four groups and treated with following preparation: control group salinity 0 ppt (fresh water), first treatment (salinity 5 ppt), second treatment (10 ppt) and third treatment (15 ppt). The results showed that the highest weight gain was observed in treatment 1 (p<0.05). Also, the Condition factor had significant differences between control and treatment 1 with other treatments (p<0.05). Survival was not affected by different salinity (p> 0.05). There was no significant difference in blood cholesterol levels between the experimental treatments, but there was a significant difference in hematocrit and glucose parameters (p<0.05). Body composition analysis showed that the experimental treatments had a significant effect on protein and fat levels but the moisture and ash levels were not affected by the experimental treatments. Generally, salinity level of 5 to 10 ppt of Urmia Lake salt had positive effect on growth, survival and blood parameters of juveniles Caspian kutum.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Rutilus kutum
  • Urmia Lake salt
  • Growth performance
  • Blood parameters