تأثیر سطوح مختلف عصارة اتانولی گیاه هالوفیت سالیکورنیا (Salicornia persica) در جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، آنالیز لاشه و آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی میگوهای جوان پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

عضو هیأت علمی گروه شیلات دانشکدة منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

این تحقیق با هدف تعیین اثرات عصارة اتانولی گیاه سالیکورنیا (Salicornia persica) بر شاخص‌‌های رشد، ترکیبات لاشه و آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی میگوی‌‌های جوان پاسفید غربی انجام گردید. تیمارهای آزمایشی شامل غلظت‌‌های صفر (شاهد)، 1، 3 و 5 گرم عصارۀ اتانولی سالیکورنیا به ازای هر کیلوگرم جیرة پایه بود. هر تیمار دارای 3 تکرار و در هر مخزن 50 قطعه میگوی جوان 1 گرمی پاسفید غربی ذخیره‌سازی شد. میگوهای جوان 3 بار در روز به میزان 5 درصد وزن بدن به مدت 45 روز غذادهی شدند و هر دو هفته یک‌بار زیست‌‌سنجی انجام شد و در پایان دورة آزمایش علاوه بر توزین کل میگوها در هر مخزن و به دست آوردن میانگین هر میگو 5 قطعه میگو نیز به صورت تصادفی انتخاب و زیست‌‌سنجی شدند و شاخص‌‌های رشد، آنالیز ترکیبات وزن خشک کل لاشه و همچنین درصد پروتئین در وزن تر فیله و آنزیم‌‌های آنتی‌اکسیدانی آنها اندازه‌‌گیری شد. نتایج نشان داد که بهترین عملکرد رشد در جیره حاوی 5 گرم عصاره اتانول مشاهده شد (05/0>p) که میزان افزایش وزن بدن 112 درصد بیشتر از تیمار شاهد بود. همچنین بر اساس نتایج، پروتئین وزن تر فیله (60%)، آنزیم سوپراکسیداز دیسموتاز (18%)، آنزیم گلوتاتیون پرکسیداز (150%) در تیمار 5 گرمی عصارة اتانولی گیاه سالیگورنیا در میگوها نسبت به تیمار شاهد بالاتر بود. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از عصارة گیاه سالیکورنیا تأثیر مثبتی بر رشد، ترکیبات لاشة و آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی دارد و استفاده از عصارة گیاه سالیکورنیا به میزان‌‌ 5 گرم در هر کیلوگرم غذا در مراکز پرورش میگوی پاسفید غربی توصیه می‌شود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of different levels of ethanolic extract of Salicornia persica halophytic plant on growth indices, body composition and antioxidant enzymes activities of the Litopenaeus vannamei shrimp

نویسندگان [English]

  • Kamran Rezaei Tavabe
  • Saideh Bameri
  • Gholamreza Rafiee
  • Zahra Amini khoie
Fisheries and environmental dept of Tehran university.karaj, Iran. Post code: 3158777878
چکیده [English]

The main objective of the current study was to investigate the effects of ethanolic extract of the Salicornia plant on growth indices, body composition and immunity of the western white leg shrimp juveniles. Experimental treatments consisted of 0 (control), 1, 3 and 5 grams of ethanolic salicornia extract per kg of base diet. Each treatment consisted of triplicates containing 50 juveniles at each tank. Shrimp were fed 3 times daily about 5% of body weight for 45 days experimental period. At the end of the experiment period, 5 shrimp from each tank were randomly selected and growth parameters, body composition analysis and immunity indices were measured. The results showed that there was a significant difference in each of the measured growth indices between the control and other treatments and the best performance was observed in the diet containing 5 grams of ethanolic extract (p < 0.05). Body compositions and immunity indices results showed that the best performance was related to 5 g ethanol treatment and had a significant difference with other treatments (p < 0.05). The output of the current research revealed that the usage of the Salicornia extract has positive effects on growth, body composition and immunity of the western white leg shrimp. Therefore, usage of salicornia extract of 5 g/Kg is recommended in the shrimp farms.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Antioxidant
  • Superoxide dismutase enzyme
  • Postlarvae
  • Carcass quality
  • Malondialdehyde