بررسی تغییرات فصلی بر میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی جلبک قهوه‌ای Nizamuddinia zanardinii قبل و بعد مانسون در سواحل شمالی دریای عمان

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

چکیده

 
در مطالعه حاضر تأثیر تغییرات فصلی بر محتوای آنتی‌اکسیدانی جلبک قهوه‌ای Nizamuddinia zanardinii در دو بازه زمانی قبل (فروردین لغایت خرداد 1398) و بعد مانسون (مهر لغایت آذر 1398) بررسی شد. نمونه‌برداری از سه ایستگاه بندر تنگ، بندر چابهار و بندر گواتر انجام شد. عصاره متانولی نمونه‌ها استخراج شد. بر اساس نتایج آزمون T تمامی شاخص‌های اندازه‌گیری شده به‌جز میزان IC50 در شرایط بعد مانسون نسبت به شرایط قبل از مانسون به‌ طور معنی‌داری بیشتر بود درحالی‌که میزان IC50 قبل مانسون در سطح بالاتری قرار داشت. نتایج تجزیه واریانس نیز نشان داد که میزان آنتوسیانین (mg/100g DW97/0±13/4) و FRAB (02/0±56/0 درصد) بعد مانسون در ایستگاه بندر گواتر به شکل معنی‌داری کمتر از سایر ایستگاه‌ها بود (05/0p<) درحالی‌که قبل مانسون اختلاف معنی‌داری بین ایستگاه‌‌ها وجود نداشت (05/0p>). میزان فلاونوئید نیز بعد مانسون بین هر سه ایستگاه اختلاف معنی‌داری نشان داد (05/0p<) درحالی‌که قبل مانسون اختلاف معنی‌داری بین ایستگاه‌ها مشاهده نشد (05/0p>). بیشترین میزان فلاونوئید بعد مانسون در ایستگاه بندر چابهار ( mg QE/ 100g DW51/1±41/5) اندازه‌گیری شد. بیشترین میزان IC50 در هر دو شرایط قبل و بعد مانسون در ایستگاه بندر گواتر (به‌ترتیب µg/ml20/2±68/69 و 09/13±08/126) اندازه‌گیری شد که به شکل معنی‌داری بیشتر از سایر ایستگاه‌ها بود (05/0p<)، اما بین سایر ایستگاه‌ها قبل و بعد مانسون اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد (05/0p>). در مجموع، نتایج این تحقیق نشان داد که میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی جلبک N. zanardinii به‌جز میزان IC50 بعد مانسون به ‌طور معنی‌داری بیشتر از شرایط قبل از مانسون می‌باشد. این نتایج می‌تواند در بررسی توان آنتی‌اکسیدانی این گونه جهت فعالیت‌های تجاری مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Investigation of seasonal changes on the antioxidant activity of brown algae Nizamuddinia zanardinii pre- and post-Monsoon in North coasts of the Oman Sea

نویسنده [English]

  • Ali mahdi Abkenar
چکیده [English]

In the present study, the effect of seasonal variability was investigated on the antioxidant content of brown algae Nizamuddinia zanardinii in the pre (April to June 2019) and post (October to December 2019) monsoon periods. Sampling was performed from Tang Bay, Chabahar Port and Goater Bay. T-test results indicated that all indices except IC50 were significantly higher in post monsoone condition compared pre monsoon (p<0.05). While, IC50 significantly higher in pre monsoon (p<0.05).  Comparison of results between stations indicated the levels of anthocyanin (4.13±0.97 DW/mg) and FRAB (0.56±0.02%) at Goater bay in pre monsoon were significantly lower than compared other stations (p<0.05); While, there was no significant difference between stations in post monsoon (p>0.05). The level of flavonoids showed a significant difference between all three stations in post monsoon (p<0.05); whereas no significant difference was observed between stations in pre monsoon (p>0.05). The highest amount of flavonoids in post monsoon were measured at Chabahar Bay Station (5.41±1.51 mg QE/100g DW). The highest level of IC50 was measured in both pre and post monsoon at Goater Bay (respectively 69.68±2 2.20 and 126.08±13.09 μg/ml), which was significantly higher than compared to other stations (p<0.05); But there was no significant difference between other stations in pre and post Monsoon (p>0.05).In conclusion, the results of this study showed that the level of antioxidant activity of N. zanardinii algae except IC50 after monsoon is significantly higher than pre- monsoon conditions. These results can be considered in the study of antioxidant potential of this species for commercial activities.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Monsoon
  • Oman Sea
  • antioxidant activity
  • DPPH
  • Nizimuddinia zanardinii