اثرات سطوح مختلف جایگزینی پودر ملخ صحرایی (Schistocerca gregaria) بر عملکرد رشد، بقا، ترکیبات بیوشیمیایی و آنزیم‌‌های هضمی روده بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

چکیده

مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر ملخ صحرایی (Schistocerca gregaria) به جای پودر ماهی بر عملکرد رشد، بقاء و ترکیب بیوشیمیایی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان انجام شد. چهار جیره با مقدار یکسان نیتروژن (5/46 درصد) و انرژی (4652 کیلوکالری)، با سطوح مختلف جایگزینی 0 درصد (تیمار شاهد)، 15 درصد (SG15)، 30 درصد (SG30) و 60 درصد (SG60) پودر ماهی با پودر ملخ صحرایی فرموله شدند. جیره‌‌ها در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تیمار و سه تکرار و میانگین وزن اولیه (33/0± 08/5 گرم) در 12 مخزن و به مدت 8 هفته توزیع شدند (تعداد 25 قطعه ماهی در هر تانک) و غذادهی سه بار در روز تا حد سیری انجام شد. پارامترهای فیزیکوشیمیایی مانند درجه حرارت (3/17 درجه سانتیگراد)، اکسیژن محلول (49/6 میلی‌‌گرم در لیتر)، pH (55/7) در طول آزمایش ثابت بودند. مطابق با نتایج، بیشترین وزن نهایی در تیمار 30 درصد مشاهده شد (89/34±20/616 درصد) و تفاوت بین تیمارهای صفر، 15 و 60 درصد معنی‌‌دار بود (05/0>p). در تیمار 60 درصد کاهش معنی‌‌دار شاخص‌‌های رشد و کارایی تغذیه نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>p). حداکثر مقدار پروتئین در تیمار 30 درصد بود و مقادیر چربی و رطوبت لاشه در تیمارهای آزمایشی نیز دارای تفاوت معنی‌‌داری با تیمار شاهد بودند (05/0>p). مطابق با آنالیز آنزیم‌‌های گوارشی، بیشترین مقدار فعالیت آنزیم‌‌های پروتئاز و آمیلاز در ماهیان تغذیه شده با جیره SG30 مشاهده گردید. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد استفاده از 30 درصد پودر ملخ به جای پودر ماهی می‌‌تواند باعث بهبود عملکرد رشد، ترکیبات بیوشیمیایی لاشه و آنزیم‌‌های گوارشی گردد.
 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effects of different levels of locust meal (Schistocerca gregaria) replacement on growth function, survival, biochemical composition and intestinal digestive enzymes of rainbow trout fingerling (Oncorhynchus mykiss)

نویسندگان [English]

  • Hadi Asadi
  • Hamid Allaf noveyrian
  • Majid reza Khoshkholgh
  • Roghieyeh Safari
چکیده [English]

The present study was conducted to evaluate of different levels of locust meal (Schistocerca gregaria) on growth function, survival, biochemical composition and intestinal digestive enzymes in rainbow trout fingerling. Four experimental diets with different replacement levels of 0 (control treatment), 15 (SG15), 30 (SG30) and 60% (SG60) of fish meal with locust meal were formulated with equal protein (46.5%) energy (4652 kcal) contents. Diets were distributed in a completely randomized design in four treatment and each with three replications and the average initial weight (5.08±0.33) in 12 tanks for eight weeks (25 pieces of fish in each tank) and Feeding was done three times a day to satiety. Physicochemical parameters such as temperature (17.3°C), dissolved oxygen (6.49 mg), pH (7.55) were constant during the experiment. The results revealed that the highest final weight was observed in 30% treatment (89.34±20.616 %) and differences between 0, 15 and 60% treatments (p<0.05). In 60% treatment, a significant decrease in growth indices and nutritional efficiency was observed (p<0.05). Also, the amounts of protein, fat and moisture in the body of fish were significantly different compared to the control treatment (p>0.05). Analysis of digestive enzymes showed that the highest activity of protease and amylase enzymes was observed in fish fed SG30 diet. The results of this study showed that using 30% locust meal instead of fish meal can improve growth performance, the biochemical composition and digestive enzymes rainbow trout fingerlings. 

کلیدواژه‌ها [English]

  • Insect meal
  • Feed efficiency
  • Survival
  • Body composition
  • Rainbow trout